Home MASET
el Maset  

Fent un repàs per la història del nostre Maset, recordem que abans dels anys 40, els Moros Vells teniem ubicat el nostre Maset al carrer Abadia núm. 13, dalt d'on era fins fa pocs anys la Penya Taurina, el qual més tard passaria a formar part de la filà dels Espanyoletos.

L'any 1944, ens vam traslladar al 'carreró', on més tard seria la fàbrica de licors, reubicant-se així a la casa veïna.

Com que la casa es quedava menuda per a albergar als festers de la nostra filà, l'any 1945, vam comprar la casa del racó de "l'Escalinata", sent així la primera filà del poble que adquiria una casa en propietat per al Maset.

L'any 1969 es va comprar la casa veïna propietat de la família Ferre Alcaraz i es va unir al nostre Maset per tal d'ampliar-lo. La nova construcció del maset es va inaugurar "la nit del ciri" del 28 de gener de l'any 1970 i destacava sobretot per la vistositat en la seua decoració, la qual la van realitzar membres de la filà.

Més endavant i degut a l'insuficient espai en el Maset, es va decidir comprar el pati del cine Avenida, per tal de sense moure's de "l'escalinata" construir el nostre nou maset. Es va inaugurar la "nit del ciri" de l'any 1992.

 



Maset antic al carrer Abadia



Maset de l'Escalinata l'any 1986



Inauguració del maset actual, l'any 1992